Παράταση στις προθεσμίες για τις δηλώσεις μισθώσεων ακινήτων

Vorianews
Παράταση στις προθεσμίες για τις δηλώσεις μισθώσεων ακινήτων

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή παρατείνεται έως και τις 9 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Covid:

α) αρχικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και

β) τροποποιητικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο.

Οι αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» για τον μήνα Σεπτέμβριο μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την 20η Οκτωβρίου 2020.

Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

Η αποδοχή των «Δηλώσεων Covid» από τους μισθωτές γίνεται μέσα σε επτά ημέρες από τη λήξη των σχετικών προθεσμιών. Εάν η αποδοχή δεν διενεργηθεί εντός της ως άνω προθεσμίας, θεωρείται ότι η «Δήλωση Covid» έχει γίνει αποδεκτή από τον μισθωτή.

Επίσης παρατείνεται έως και τις 20 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή από 1/8/2020 έως και 31/08/2020 ή των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με ημερομηνία ακύρωσης της μίσθωσης από 1/8/2020 έως και 31/08/2020.

 

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Next Post

Ανησυχία για τον ρυθμό αύξησης κρουσμάτων και διασωληνωμένων

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Την αρνητική πρωτιά διατηρεί σταθερά η Αττική, όπου χθες καταγράφηκαν τα 194 από τα 358 νέα περιστατικά. Οι ειδικοί θεωρούν πολύ κρίσιμο το επόμενο 10ημερο και δεν αποκλείουν -μάλιστα- τη λήψη περαιτέρω νέων μέτρων. Ο […]

EMAIL

vorianews@gmail.com
error: Content is protected !!