ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ – ΜΕ ΤΙΣ “ΕΥΛΟΓΙΕΣ” ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΑΝ… ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΣΦΑΓΗ – ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ 18… ΨΩΡΟΡΑΦΑΛ (ΦΩΤΟ)

Vorianews

Όπως ο λύκος πλησιάζει αθόρυβα το μαντρί με τα πρόβατα, προτού εισβάλλει και τα σκοτώσει όλα, έτσι και ο Ερντογάν πλησιάζει το τραπέζι όπου έχει προαποφασιστεί να καθίσει η Ελλάδα προκειμένου η εθνοπροδοτική κυβέρνηση των Αθηνών να παραδώσει την εθνική κυριαρχία μας στο Αιγαίο.

Ο «σουλτάνος» έκανε ακόμα μία στροφή 180 μοιρών, ο οποίος ρίχνει τους τόνους και μιλάει πλέον για τη διπλωματική οδό, όσον αφορά την ένταση με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ουσιαστικά των έχουν ενημερώσει από το Βερολίνο ότι ούτε κυρώσεις θα υπάρξουν από την ΕΕ προς την Τουρκία, αλλά και πως πολύ σύντομα θα γίνει το μοίρασμα του Αιγαίου.

Σε δύο αναρτήσεις του στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε ότι επιθυμεί να δώσει χώρο στη διπλωματία και ότι η Τουρκία είναι μία χώρα που επιθυμεί να λύνει ήρεμα τις διαφορές της.

Έγραψε ο Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι μία χώρα με ιστορία δύο χιλιάδων ετών. Χωρίς να κουβαλάμε συμπλέγματα, προχωράμε όλες τις διαδικασίες με ώριμο και πολιτισμένο τρόπο και αδιαφορούμε για τις συνεχείς προκλήσεις. Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι. Με αυτή την οπτική, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος».

 

Βέβαια αυτό που δεν λέει ο Ερντογάν είναι ότι για να κερδίσει η Τουρκία θα πρέπει να χάσει η Ελλάδα. Δυστυχώς η εθνοπροδοτική κυβέρνηση θα προχωρήσει στο ξεπούλημα του Αιγαίου, όπως προχώρησε και η προηγούμενη στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Στην ανάρτησή του ο «σουλτάνος» δεν αναφέρεται στην Ελλάδα, ούτε καν στην Ανατολική Μεσόγειο, φαίνεται όμως να απαντά σε προηγούμενη ανάρτηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής είχε καλέσει την Άγκυρα να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου.

Με μήνυμά του στο Twitter, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στα τουρκικά, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε ταχθεί υπέρ του διαλόγου στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο Αξαζιό (σ.σ.: κατά την πρόσφατη Σύνοδο των MED7 στην Κορσική) στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την Τουρκία: ας ανοίξουμε και πάλι έναν υπεύθυνο διάλογο, καλόπιστα και χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και από το Ευρωκοινοβούλιο. Φαίνεται να έχει εισακουστεί. Ας προχωρήσουμε», ανέφερε στην ανάρτησή του στο twitter.

Ουσιαστικά ο Γάλλος πρόεδρος κάνοντας «κωλοτούμπα» και λειτουργώντας ως άλλος κακός τσομπάνης, ανοίγει την πόρτα από το… μαντρί στον «Γκρίζο Λύκο» της Άγκυρας, αφήνοντας την Ελλάδα έρμαιο των τουρκικών απαιτήσεων. Προφανώς η αγορά των 18 μαχητικών Ραφάλ δεν είναι αρκετή για να βάλει… πλάτη ο Μακρόν, ο οποίος θέλει να πάρουμε και τις γαλλικές φρεγάτες. Οδεύουμε προς μια οδυνηρή εθνική ήττα.

«Λύστε τις διαφορές σας»

Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον, ο οποίος πραγματοποίησε το προηγούμενο διήμερο επίσημη επίσκεψη σε Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο κ. Μπον αναφέρει: «Για τη Γαλλία και για το σύνολο των Ευρωπαίων, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι συγκρούσεις δεν μπορούν να λύνονται παρά μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, διαιτησίας ή διεθνούς δικαιοσύνης και όχι διά της βίας ή των απειλών. Καλούμε λοιπόν προφανώς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ρυθμίσουν τις διαφορές τους με τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις και χαιρόμαστε επειδή τα πρώτα βήματα έγιναν ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρέπει πάντως να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση για διάλογο. Επιμένω, όμως, οι Ευρωπαίοι και οι Τούρκοι έχουν ανάγκη από μια σχέση εμπιστοσύνης. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, καλούμε λοιπόν την Αγκυρα να δημιουργήσει τις συνθήκες αυτού του διαλόγου, απέχοντας από απειλές ή μονομερείς πράξεις».

Makedonas

Next Post

Σούλερ, ο πρώτος στον Άρη

Ο Τζαμάλ Σούλερ είναι ο πρώτος παίκτης που ανακοινώθηκε από τον Άρη εν όψει της νέας σεζόν. “Shuler o πρώτος!Jamal, καλωσήρθες στην οικογένεια του Άρη! Jamal, welcome to ARIS family!”, αναφέρει η ΚΑΕ Άρης.