Παρατείνεται έως 31/12 το όριο των 50 ευρώ για πληρωμές με κάρτα χωρίς PIN

Vorianews

Την παράταση μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να αποφασίσουν οι τράπεζες για την εφαρμογή του ορίου των 50 ευρώ στις ανέπαφες πληρωμές χωρίς τη χρήση PIN.

Με βάση την τελευταία απόφασή τους η αύξηση του σχετικού ορίου από τα 25 στα 50 ευρώ θα ίσχυε έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, με την έξαρση της πανδημίας η μείωσή του στα προ κορωνοϊού επίπεδα δεν δικαιολογείται.

Καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, η ανάγκη διατήρησης των μέτρων περιορισμού της χρήσης χαρτονομισμάτων και συνωστισμού σε κλειστούς χώρους, παραμένει επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα παρατείνουν τουλάχιστον μέχρι τις 31/12/2020 και για όσο διάστημα χρειαστεί τη δέσμη μέτρων για την προστασία των πελατών τους.

Συγκεκριμένα:

1. Όριο ανέπαφων συναλλαγών

Από την περασμένη άνοιξη το ανώτατο όριο για την ολοκλήρωση μίας συναλλαγής με κάρτα ανέπαφα, χωρίς δηλαδή τη χρήση PIN, διαμορφώνεται στα 50 ευρώ από 25 ευρώ προηγουμένως.

Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει συμβάλλει στη μείωση των αχρείαστων επαφών των καταναλωτών με τερματικά αποδοχής καρτών, το οποίο τυγχάνει της καθολικής αποδοχής τους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πλέον περισσότερες από 8 στις 10 συναλλαγές γίνονται ανέπαφα χωρίς τη χρήση PIN.

2. Συναλλαγές στα καταστήματα

Από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν υιοθετηθεί συγκεκριμένα μέτρα από τις τράπεζες για τον περιορισμό των συναλλαγών που γίνονται στα φυσικά τους καταστήματα.

 

Συγκεκριμένα, οι συναλλαγές που δεν εξυπηρετούνται μέχρι νεωτέρας μέσω των τραπεζικών καταστημάτων είναι οι εξής:

1. Αναλήψεις μετρητών

Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

2. Καταθέσεις μετρητών

Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Πληρωμές λογαριασμών

 

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS).

Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Ενημέρωση λογαριασμών

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ.

Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Mata Xari

Next Post

Με πέναλτι του Γκάμα, ο Άρης πέρασε από το Πανθεσσαλικό

Υπό το βλέμμα του Άκη Μάντζιου – και του άμεσου συνεργάτη του, Γιώργου Χωριανόπουλου – ο Άρης κέρδισε με 1-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Έκαναν το «2/2» οι Θεσσαλονικείς, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρούνο Γκάμα, […]