Ρωσική βοήθεια στη Βενεζουέλα με χιλιάδες δόσεις αντι-Covid φαρμάκου και εμβολίου Sputnik V

Vorianews
Ρωσική βοήθεια στη Βενεζουέλα με χιλιάδες δόσεις αντι-Covid φαρμάκου και εμβολίου Sputnik V

Δωρεάν στους πολίτες της Βενεζουέλας θα χορηγηθούν  χιλιάδες δόσεις του φαρμάκου φαβιπιραβίρη που έστειλε η Ρωσία, μαζί με το εμβόλιο Sputnik V, για την αντιμετώπιση της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός και την πρόληψη της μόλυνσης από αυτόν αντίστοιχα.

Το ανακοίνωσε  ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο την Κυριακή σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την κρατική τηλεόραση, διαβεβαιώνοντας πως το σκεύασμα αυτό είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς με την COVID-19 που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στις αρχές του Οκτωβρίου εξάλλου, η Ρωσία έστειλε μια πρώτη ποσότητα του πειραματικού εμβολίου εναντίον του SARS-CoV-2, του αποκαλούμενου Sputnik V, στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τις αρχές στο Καράκας, η χώρα θα λάβει μέρος στην τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου και σκοπεύει επίσης να συμμετάσχει στην παραγωγή του.

Στη δοκιμή συμμετέχουν επίσης η Λευκορωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Μόσχα έχει συμφωνήσει με βιομηχανίες στην Ινδία για την παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων.

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Next Post

Μοναδικός Νόλε! – Βγάζει βόλτα τον σκύλο και κάνει μάθημα σε περαστικό πιτσιρικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς για άλλη μία φορά… αιφνιδίασε ορισμένα παιδιά σε γειτονιά του Βελιγραδίου. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεκουράζεται αυτή τη περίοδο μετά τον χαμένο τελικό στο Ρολάν Γκαρός και έβγαλε ένα βράδυ το σκυλί του βόλτα στην γειτονιά του. Λίγο πιο κάτω συνάντησε κάποια παιδιά και σταμάτησε για […]