Σοβαρή καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο στην Ορεστιάδα – “Ψάχνουν χωράφι για να κάνουν νέα δομή λ@θρομεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου”…(βίντεο)

Vorianews

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά τελικά για την δομή λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Σε μια σοβαρή καταγγελία, την οποία μάλιστα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, προχώρησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Χρήστος Καζαλτζής, επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Επαναφορά”.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του Evros-news.gr, για τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, όπου τόνισε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση προχωράει σε επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας νέων δομών, αλλά και των υπαρχόντων στο συγκεκριμένο χωριό, ενώ ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή στον κ.Μηταράκη, με την οποία επανέλαβε την θέση πως είναι αντίθετος στην δημιουργία ή επέκταση των υπαρχουσών δομών και τον κάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή.

Στην επιστολή αυτή, που είχε προαναγγείλει ότι θα δημοσιοποιήσει αλλά δεν το έκανε, παρά μόνο στο τοπικό σάιτ με έδρα την Ορεστιάδα που ανήκει στον υπάλληλο της Δημοτικής Τηλεόρασης Γιάννη Τομαδάκη, αλλά όπως τόνισε την κοινοποίησε και στους 4 βουλευτές του νομού, η απάντηση ενός εκ των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου ήταν ότι ο υπουργός Νότης Μηταράκης προγραμμάτιζε να επισκεφθεί την Ορεστιάδα. Όμως αυτό αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων στην Μόρια και θα γίνει μελλοντικά, άγνωστο πότε.

Αίσθηση όπως προκάλεσε η πολύ σοβαρή καταγγελία του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Επαναφορά Χρήστου Καζαλτζή, ο οποίος έκανε γνωστό ότι κάποιοι ψάχνουν να νοικιάσουν 150 στρέμματα γύρω από το χωριό Φυλάκιο που βρίσκονται τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ των λαθρομεταναστών. Κι αυτό το γνωρίζουν οι κάτοικοι στο Φυλάκιο, το Αμμόβουνο και τα άλλα χωριά. “Αυτό που με φοβίζει είναι ότι ειδικά όσοι είναι από το Φυλάκιο, το Αμμόβουνο και την γύρω περιοχή, ξέρουν ότι γύρω από το Φυλάκιο προσπαθούν να νοικιάσουν 150 στρέμματα αυτή την στιγμή που μιλάμε. Αυτά τα στρέμματα που είναι πολλά, τα θέλουν για έναν σκοπό. Άρα το μυαλό μας πάει σε πολλά θεματάκια, τα οποία πρέπει να τα προλάβουμε πριν μας προλάβουν”.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης επιβεβαίωσε την σοβαρή καταγγελία του κ.Καζαλτζή, αφού παίρνοντας αμέσως μετά από αυτόν τον λόγο είπε: “Έχουν γίνει κρούσεις από τον ΔΟΜ, αυτόν τον Οργανισμό που είναι της μετανάστευσης που διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά χρήματα για εξαγορά οικοπέδων εκεί. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο κάθε ΔΟΜ. Εμάς μας ενδιαφέρει η σταθερή διαχρονικά στάση μας, ενάντια σε κάθε μορφή επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής”.

Πηγή : evros-news.gr

 

 

Spartacus

Next Post

SOS – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ 4 ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ…(ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δραματική η κατάσταση σε Λιανοκλάδι, Στίρφακα, Ζηλευτό και Παλιούρι – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο κυκλώνας «Ιανός» χτύπησε τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου. Η Πυροσβεστική τρέχει σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο […]

EMAIL

vorianews@gmail.com
error: Content is protected !!