Στα 14 τα κρούσματα του κορονοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα (video)

Vorianews
Στα 14 τα κρούσματα του κορονοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα (video)

Μεγάλη πηγή ανησυχίας εξακολουθούν να αποτελούν οι οίκοι ευγηρίας. Στο γηροκομείο στη Γλυφάδα, στο οποίο έχει σημάνει συναγερμός, τα κρούσματα ανέρχονται πια στα 14, οι 12 τρόφιμοι και οι 2 προσωπικό.

Στη δομή παραμένουν 35 τρόφιμοι και 10 με 12 εργαζόμενοι.  Όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Δημήτρης Ακριβός, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του δήμου ούτε από τη δομή ούτε από τον ΕΟΔΥ.

Το μάθαμε από τα κανάλια, είπε προσθέτοντας ότι η διασπορά φέρεται να ξεκίνησε από μια νοσηλεύτρια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει πλέον γνωστά, όπως είπε αρχικά η εργαζόμενη εμφάνισε συμπτώματα και διαγνώσθηκε θετική, μετέβη στη δομή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έκανε τεστ σε όλους ωστόσο οι δύο πρώτοι έλεγχοι βγήκαν αρνητικοί και μόνο ο 3ος, την Παρασκευή έδωσε πέντε κρούσματα τα οποία μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό».

Εμείς δεν ενημερωθήκαμε, ωστόσο σαν δήμος ήρθαμε και απολυμάναμε το χώρο. Παραμένουμε δίπλα και παρακολουθούμε, είπε.

Ο χώρος βρίσκεται σε καραντίνα.

www.ert.gr

Κωνσταντίνα Βαλαούρα

Next Post

Θεσσαλονίκη: Απολυμάνθηκαν τρία σχολεία στη Σίνδο – Τρεις μαθητές είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού

Απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Σίνδου έγιναν μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μαθητών από τον κορονοϊό. Τρεις μαθητές, επιβεβαιωμένοι, πάντως ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2, φοιτούν αντίστοιχα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σίνδου. Μία τάξη του δημοτικού σχολείου και δύο τμήματα […]