Στα 39 χρόνια ο μέσος όρος των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Vorianews

Τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στις μικρότερες ηλικίες αποτυπώνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη, ενώ την 1η Αυγούστου, ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 46 έτη και τα 48 έτη την πρώτη Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού αριθμού κρουσμάτων ανήκει στην ηλιακή ομάδα 18-39, με ποσοστό 43,7%, ενώ ακολουθεί με ποσοστό 36,9% η ηλικιακή ομάδα 40-64 έτη.
Πέραν των κρουσμάτων, αυξάνονται και οι νοσηλείες νεώτερων ασθενών με κορωνοϊό σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι 4 στους 10 ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική είναι κάτω των 65 ετών.

 

ilikies_krousmata

 

Παράλληλα, 2 άτομα ηλικίας 18-39 ετών νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ σήμερα κατέληξε μία γυναίκα 39 χρονών με υποκείμενο νόσημα στο νοσοκομείο Λαϊκό.
Διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο νοσηλεύεται 25χρονος
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος 25χρονος στο Ασκληπείο της Βούλας.

Ο νεαρός, μετά από δύο αρνητικά τεστ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε από την Τήνο με αεροκομιδή στην Αττική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναπνευστική του λειτουργία είναι ελαφρώς βελτιωμένη. Οι γιατροί αναφέρουν ότι ο νεαρός ασθενής δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.
Ωστόσο, η διασωλήνωσή του κρίθηκε απαραίτητη πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων της νόσου, γεγονός που δείχνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι κανένας δεν θα πρέπει να θεωρείται άτρωτος.

Redbull

Next Post

Πότε πραγματικά θα είναι διαθέσιμο εμβόλιο έναντι του covid-19;

Οι παγκόσμιες ερευνητικές προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 είναι εντατικές και η διεθνής κοινότητα αναμένει με ανυπομονησία τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Βασικό ερώτημα όλων είναι ο χρονικός ορίζοντας διάθεσης των εμβολίων στην παγκόσμια αγορά. Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής […]