Στο ΕΠΑνΕΚ εντάσσεται το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ)

Vorianews
Στο ΕΠΑνΕΚ εντάσσεται το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ)

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020),  του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ, εντάσσεται η δράση  «Εξοικονομώ-Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ), σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου.

Το  «Εξοικονομώ-Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ)  θα παρέχει κίνητρα για παρεμβάσεις που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας των κατοικιών. Στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών, ο περιορισμός της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων και η μετάβαση σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».

Στη δράση  μπορούν να ενταχθούν κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία, των οποίων οι ιδιοκτήτες επιδοτούνται ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τον σχετικό Οδηγό.

Προαιρετική είναι και η λήψη δανείου του οποίου οι τόκοι επιδοτούνται. Στη δράση  περιλαμβάνονται και κίνητρα για παρεμβάσεις σε πολυκατοικίες και κοινόχρηστους χώρους.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Προγράμματος στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ενέργειας.

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Next Post

Πάτρα: Με βαριά συμπτώματα 14χρονος με κορονοϊό στο νοσοκομείο

Στην ειδική μονάδα στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου νοσηλεύεται ένα 14χρονο παιδί που μεταφέρθηκε από περιοχή της Ηλείας και είναι θετικό στο κορονοϊό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μεταφορά του έγινε χθες, και σήμερα παρουσιάζει βελτιωμένη κλινική εικόνα. Στην Αχαΐα χθες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 9 ακόμα κρούσματα, και […]