Συνελήφθη μετά την απόδρασή του ο Πέτερ Μάντσεν που είχε δολοφονήσει Σουηδή δημοσιογράφο στο υποβρύχιό του

Vorianews
Συνελήφθη μετά την απόδρασή του ο Πέτερ Μάντσεν που είχε δολοφονήσει Σουηδή δημοσιογράφο στο υποβρύχιό του

Ο Δανός εφευρέτης, Πέτερ Μάντσεν, συνελήφθη από τις αρχές της Δανίας σήμερα έπειτα από σύντομη απόδρασή του από τη φυλακή. Ο Μάτσεν ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία Κιμ Βαλ παραδέχθηκε ότι διαμέλισε το σώμα της Σουηδής δημοσιογράφου, αλλά εξακολουθεί να αρνείται ότι την σκότωσε.

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία της Δανίας κοινοποίησε στο Twitter ότι συνέλαβε έναν άνδρα λίγο έξω από την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, ο οποίος είχε αποδράσει από τη φυλακή, χωρίς να δημοσιοποιήσει το όνομά του.

Η αστυνομία κυκλώνει τον Δανό Πέτερ Μάντσεν έπειτα από απόπειρα διαφυγής από τη φυλακή

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κοντά στη φυλακή όπου ο Μάντσεν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο 46χρονος Δανός είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι διαμέλισε τη σορό της γυναίκας πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο και πέταξε τα κομμάτια της στη θάλασσα.

Η Κιμ Βαλ είχε ταξιδέψει από τη Σουηδία στη Δανία προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για το αμερικανικό περιοδικό Wired, σχετικά με τα σχέδια του πλούσιου Δανού Πέτερ Μάντσεν να κατακτήσει τους αιθέρες και τους βυθούς.

Το άψυχο σώμα της Βαλ εντοπίστηκε στη θάλασσα διαμελισμένο στις 21 Αυγούστου. Το κεφάλι, τα κάτω άκρα της και τα ρούχα βρέθηκαν σε σακούλες από δύτες της αστυνομίας στις 6 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο κ. Μάντσεν είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι η δημοσιογράφος πέθανε όταν κατά λάθος χτύπησε το κεφάλι της στην πόρτα του υποβρυχίου.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το θύμα δεν έφερε κανένα τραύμα από χτύπημα στο κεφάλι. Εν αντιθέσει ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε τραύματα από μαχαίρι στα πλευρά και στα γεννητικά όργανα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι αυτά τα τραύματα προκλήθηκαν λίγο μετά το θάνατο της δημοσιογράφου.

Ο 46χρονος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους την ώρα που η δημοσιογράφος πέθαινε.

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη

Next Post

Η Αυτονομία της Μαδρίτης μελετά απαγόρευση κυκλοφορίας όπως αυτή που εφαρμόζει η Γαλλία

Την ερχόμενη Παρασκευή συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από τα μέτρα που ήδη ισχύουν στην Αυτονομία της Μαδρίτης (περίπου 7 εκατομμύρια πληθυσμού) λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο Δήμος της Μαδρίτης και επιπλέον 9 πόλεις της Αυτονομίας βρίσκονται σε περιοριστική καραντίνα όπως συμβαίνει και σε αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας ανάλογα […]