Σύναψη αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – Επίσκεψη Μητσοτάκη 17 Νοεμβρίου

Vorianews

Το Άμπου Ντάμπι επισκέπτεται στις 17 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σκοπός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι αφενός η σύναψη αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στια δύο κράτη, αφετέρου η προσέλκυση επενδύσεων από την πλούσια αραβική χώρα, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και οικονομικής κρίσης που αυτή προκαλεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας με προσωπικό και μέσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η στρατιωτική άσκηση διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά από την Κρήτη.

Το Άμπου Ντάμπι έχει εναντιωθεί στην νεοοθωμανική πολιτική της Άγκυρας στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο και άλλες περιοχές. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

skaigr

Next Post

ΠΑΕ Ολυμπιακός για κορονο-πάρτι: «Το ανώτατο προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο σε Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς, Φελίπε»

Καταδίκασε απερίφραστα τη συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών της, των Ρούμπεν Σεμέδο, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο Φελίπε σε κορονο-πάρτι η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία αναφέρει ότι οι τρεις παραβάτες θα τιμωρηθούν με πολύ βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Οι Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς και Φελίπε συμμετείχαν σε πάρτι σε ξενοδοχείο της Λ. […]