Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19: Ξεκίνησε η υποβολή φακέλων για χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Vorianews
Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19: Ξεκίνησε η υποβολή φακέλων για χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Άρχισε η υποβολή φακέλων προς έγκριση για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Covid-19, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank HDB).

Πρόκειται για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων από το τραπεζικό σύστημα για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρώτη τράπεζα που υπέβαλε προτάσεις χρηματοδότησης πελατών της, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω της Hellenic Development Bank, ήταν η Eurobank. Θα ακολουθήσουν, με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, όλοι οι υπόλοιποι από τους συνολικά 12 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το Ελληνικό Δημόσιο – για τον β’ κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας – διαθέτει 780 εκατ. ευρώ τα οποία – με τη μόχλευση μέσω της Hellenic Development Bank – θα μετατραπούν σε επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Από αυτά, το 85% αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το 15% μεγάλες επιχειρήσεις.

Η εγγύηση του Ταμείου καλύπτει τα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες σε ποσοστό 80%. Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας παραμένουν αμετάβλητα.

Σύμφωνα με το νέο προσωρινό πλαίσιο της Ε.Ε. η εκταμίευση των δανείων έχει χρονικό ορίζοντα την 30η Ιουνίου 2021.

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Next Post

Εμβόλιο Pfizer : Πότε θα είναι έτοιμο – Πόσες δόσεις θα πάρει η Ελλάδα

Ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας, έδωσαν σε όλο τον κόσμο, τα νέα για την αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου κατά του κοροναϊού -που ξεπέρασαν ακόμη και τις επιστημονικές προσδοκίες. Οι ανακοινώσεις της Pfizer ότι τα πρώτα δεδομένα των κλινικών δοκιμών φάσης 3 του εμβολίου, που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech […]