Τα θεραπευτικά βότανα της Καλύμνιας γης (video)

Vorianews
Τα θεραπευτικά βότανα της Καλύμνιας γης (video)

522 διαφορετικά είδη βοτάνων βγάζει η γη της Καλύμνου, συνθέτοντας έναν μεθυστικό από αρώματα παράδεισο. Η βιοποικιλότητα της περιοχής είναι πολύ μεγάλη. Εκείνο που κάνει τα βότανα αυτά τόσο ξεχωριστά είναι το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δυνατά, καθώς μεγαλώνουν και επιβιώνουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες γι’ αυτό και οι ειδικοί τα ονομάζουν «νικητές της ζωής». Ενεργοποιούν τον μηχανισμό επιβίωσής τους και αναγκάζονται να είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια και δραστικά συστατικά. Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ειδικότερα στον πολύ αέρα, τον δυνατό ήλιο, το λιγοστό νερό και στο βραχώδες έδαφος, όπως εξηγούν στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε Μέρα Ελλάδα«, η φαρμακοποιός κ. Καλλιόπη Πατέλη και ο βοτανολόγος κ. Ηλίας Καμπούρης.

Τα βότανα της Καλύμνου διατίθενται σε διάφορες μορφές, ανάλογα με τον  σκοπό που εξυπηρετούν και βοηθούν πολύ σε σειρά παθήσεων, όπως είναι η χοληστερίνη, το σάκχαρο, το άσθμα, η παχυσαρκία, η ψωρίαση, η δυσκοιλιότητα κ.α.
Φυσικά καλυμνιακά προϊόντα αποστέλλονται καθημερινά σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, δεδομένου ότι οι τουρίστες που τα γνωρίζουν, στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νησί, ενθουσιάζονται και ζητούν από την κ. Πατέλη να τους τα προμηθεύει διαρκώς και στη χώρα τους.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού

Next Post

Θ. Καράογλου: «Πρόκληση του 21ου αιώνα η μετατροπή των πόλεων σε «Έξυπνες πόλεις»

«Πρόκληση του 21ου αιώνα που αφορά σε σημαντικό βαθμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση όλους τους ενεργούς πολίτες» χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, την μετεξέλιξη των πόλεων σε «έξυπνες πόλεις», χαιρετίζοντας τις διαδικτυακές εργασίες του 15ου συνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης με θέμα  «οι smart cities ήρθαν, […]