Τιμητική πολιτογράφηση για την Βικτόρια Χίσλοπ – Κ. Μητσοτάκης: «Είσαι Ελληνίδα στην καρδιά»

Vorianews
Τιμητική πολιτογράφηση για την Βικτόρια Χίσλοπ – Κ. Μητσοτάκης: «Είσαι Ελληνίδα στην καρδιά»

Η ελληνική ιθαγένεια απονεμήθηκε και επίσημα στην καταξιωμένη βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Για την τιμητική της πολιτογράφηση ελήφθη υπόψιν η παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας» μέσα από το έργο της, καθώς και η «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού».

Το βιβλίο της «Το Νησί» έχει κυκλοφορήσει σε 23 ακόμη χώρες και σήμερα περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς, ενώ κατατάχθηκε ανάμεσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

«Ήδη έχω έτοιμη τη συνέχεια για «το Νησί», θα λέγεται «Μια μέρα του Αυγούστου»… Η κοινωνία των λεπρών θυμίζει κάτι από αυτό που ζούμε τώρα με τον κορονοϊό. Τότε είχε θετική εξέλιξη βρέθηκε θεραπεία, ελπίζω και τώρα», δήλωσε η συγγραφέας.

Πρόκειται για το πρώτο προεδρικό διαταγμα για τιμητική πολιτογράφιση που φέρει την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερινης Σακαλλεροπούλου.

Η Χίσλοπ είναι η τελευταία διεθνής προσωπικότητα που παίρνει την ελληνική ιθαγένεια. Το 2019, ο τέως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε τα επίσημα έγγραφα για την τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και φιλέλληνα, Τομ Χανκς και της γυναικας του Ρίτα Γουίλσον.

Κ. Μητσοτάκης: «Μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους που είναι Έλληνες στην καρδιά» 

Την καταξιωμένη συγγραφέα υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω και για όλη την στήριξη την οποία παρείχες στην Ελλάδα, μέσα από τα γραπτά σου, μέσα από τα λόγια σου, μέσα από την κινητοποίηση ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, για να στηρίξουν τα ελληνικά δίκαια, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, αλλά πάνω απ’ όλα για την αγνή σου αγάπη για την Ελλάδα, η οποία νομίζω ότι αποτυπώνεται σε ό,τι κάνεις και σε ό,τι γράφεις», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η διεθνούς φήμης συγγραφέας, η οποία πληροφορήθηκε πρόσφατα μέσω τηλεφώνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την είδηση για την απόκτηση -τιμής ένεκεν- της ελληνικής ιθαγένειας, δώρισε στον Πρωθυπουργό έναν αντίτυπο του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Όσοι Αγαπιούνται» και συμφώνησε μαζί του, λέγοντας ότι εδώ και πολύ καιρό αισθανόταν Ελληνίδα.

Η Βικτόρια Χίσλοπ τόνισε ότι η ίδια αγαπά πάντα την Ελλάδα. «Αγαπάω την Ελλάδα και με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, όχι μόνο την ομορφιά. Αγαπάω τα πάντα», είπε.

«Για εμάς, η διαδικασία της τιμητικής σου πολιτογράφησης είναι ακριβώς μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι Έλληνες στην καρδιά. Και σίγουρα εσύ το αποδεικνύεις και με το παραπάνω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

www.ert.gr

Δάφνη Σκαλιώνη

Next Post

Η μεγάλη επιστροφή του Φώτη Σεργουλόπουλου με νέα εκπομπή

EMAIL

vorianews@gmail.com
error: Content is protected !!