Τι γίνεται με το διπλό κρούσμα κορονοϊού στη Βουλή

Vorianews
Τι γίνεται με το διπλό κρούσμα κορονοϊού στη Βουλή

Δύο θετικά κρούσματα για SARS-COV2 διαπιστώθηκαν σε εργαζόμενους στη Βουλή, που διατηρούν οικογενειακή σχέση, σε κτήριο εκτός του κεντρικού Μεγάρου, ο ένας εκ των οποίων ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας.

Ελέγχθηκαν οι επαφές – Είναι αρνητικές

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Κοινοβουλίου που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους οι έλεγχοι έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο αντιστοίχως, ενώ από το ιστορικό των κρουσμάτων πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

Επιπροσθέτως, η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην ΒτΕ και ήταν αρνητικοί.

Επίσης διενεργήθηκε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορονοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους.

Παράλληλα διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

Στη Βουλή ήδη λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα και δεν προβλεπεται να ληφθούν περισσότερα.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Αποκλιμάκωση ήταν και πάει…: Αναλυτικά το χρονικό των τουρκικών προκλήσεων

Αποκλιμάκωση ήταν και πάει… Μπορεί η Τουρκία το προηγούμενο διάστημα και μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις αρχές Οκτωβρίου να είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει ημερομηνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, επέλεξε, όμως, την επιστροφή στο πεδίο με μια νέα ΝΑVΤEX που φτάνει στο βορειότερο άκρο έως και 6,5 ν.μ. έξω […]