Το είπε, δεν κρατήθηκε – Θ.Σκυλακάκης: «Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα δεύτερο lockdown»

Vorianews

Στο ερώτημα αν η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο ενδεχόμενο lockdown απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

«Αν πάμε σε lockdown στην Αττική, το απεύχομαι αλλά δεν το αποκλείω τελείως. Δεν θα κρατήσει τόσο πολύ αλλά μισή διάρκεια από προηγούμενο.

Τότε η επίπτωση στο ΑΕΠ θα είναι 1-2 μονάδες αλλά όχι κάτι εκτός δυνατότητας οικονομίας μας να το αντέξει. Θα πλήξει ασφαλώς το έλλειμμα. Αλλα το κυριότερο θα καθυστερήσει ανάκαμψη οικονομίας και θα ξαναχτυπήσει εταιρίες που τώρα σηκώνουν κεφάλι. Κι εκεί θα χρειαστεί άμεση βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου lockdown «είχαμε μια απώλεια του 15%».

«Αν υποθέσουμε ότι θα διαρκέσει ένα 20ήμερο τότε η επίπτωση στο ΑΕΠ θα είναι μία με δύο μονάδες», συμπλήρωσε και τόνισε ότι ανησυχεί πως αυτό θα καθυστερήσει την ανάταξη της οικονομίας.

Makedonas

Next Post

La Liga: Ο Πελεγκρίνι βάζει τη σφραγίδα του στην Μπέτις

© 2011-2019 bet3.GR | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Καλύτερη εκκίνηση στην ισπανική La Liga δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Μπέτις, που έχει το απόλυτο σε δύο αγώνες. Το διπλό στην Αλαβές (0-1) στην πρεμιέρα, διαδέχθηκε το 2-0 επί της Βαγιαδολίδ εντός. Πειστική εικόνα και στα δύο παιχνίδια […]