Το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Τοψίν στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης (video)

Vorianews
Το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Τοψίν στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης (video)

Ένα Μουσείο πολύ σημαντικό για την ιστορία της Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Τοψίν, βρίσκεται στο χωριό Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνας. Εκεί εγκαταστάθηκε το στρατηγείο του Ελληνικού Στρατού και έγιναν οι διαπραγματεύσεις, μεταξύ του διαδόχου Κωνσταντίνου και του Ταχσίν Πασά, του Τούρκου διοικητή της Θεσσαλονίκης, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της πόλης και την παράδοσή της στους Έλληνες το 1912.

Στους χώρους του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται, κατασκευής του 1905, φιλοξενούνται πολεμικά κειμήλια των Βαλκανικών Πολέμων, στρατιωτικές στολές Ελλήνων αξιωματικών, πιστόλια και περίστροφα του ελληνικού στρατού, καθώς και μετάλλια πολεμιστών. Το πρωί, πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το Μουσείο, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

 

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού

Next Post

Φορολoταρία Σεπτεμβρίου – Χίλιοι τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ

Έγινε η 45η κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές του Σεπτεμβρίου 2020. Οι φορολογούμενοι μπορούν δουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μετά την είσοδό τους σ’ αυτήν θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση […]