«Το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει και να μείνει ένας χώρος δημιουργίας, ελπίδας και προόδου»

Vorianews

Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2020-21, ο συνδυασμός «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και δεν θυμίζει σε τίποτε τις προηγούμενες. Οι δυσκολίες είναι αρκετές γιά μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με την υγειονομική κρίση που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε.
Φέτος, σε αυτήν την διαφορετική αρχή, καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε κατανόηση, να έχουμε συνεργασία και να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς.

Ας μην δούμε τα νέα μέτρα ως εμπόδιο στην σχολική ζωή, αλλά ως μία ακόμη πρόκληση, που στο τέλος θα βγούμε όλοι νικητές. Το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει και να μείνει χώρος δημιουργίας, ελπίδας και προόδου.

Είμαστε σίγουροι, ότι εκπαιδευτικοί και γονείς θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και με σύμμαχό μας την αισιοδοξία και το χαμόγελο μας (ακόμα και αν αυτό βρίσκεται πίσω από μία μάσκα) θα κυλήσει ομαλά αυτή η διαφορετική αλλά, ας ελπίσουμε, και μοναδική χρονιά.

Γιά τις όποιες δυσκολίες ή παραλείψεις παρουσιαστούν θα είμαστε εδώ να συνδράμουμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, στην επίλυσή τους.

Τέλος, θέλουμε να ευχηθούμε μια καλή δημιουργική χρονιά στους μαθητές και καλή δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς με υγεία».

Δημήτρης Ορφανίδης

Next Post

Καιρός αύριο: Επιστρέφουν οι πλημμύρες – Που θα πέσουν

Από έντονα φαινόμενα θα συνοδεύεται ο καιρός αύριο, Πέμπτη (24.09.2020), κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι, ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει. Ο καιρός αύριο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι κατά […]