Τρία μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Τρία μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Τρια μετάλλια, ένα ασημένιο και δυο χάλκινα, και συνολικά τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς ήταν ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Βελιγράδι όπου πήρε μέρος με πέντε συνολικά πληρώματα.

Το ασημένιο μετάλλιο τερματίζοντας στην 2η θέση κατέλαβε η τετράκωπος άνευ των νεανίδων. Οι Ισμήνη Νόνη-Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπίδου-Ιωάννα Ασβεστά βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα του τελικού για 1500μ. ωστόσο ήρθε η γαλλική βάρκα να πάρει το χρυσό σε 7.08.94 με την ελληνική να τερματίζει σε 7.12.39.

Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους τα δυο διπλά σκιφ της ομάδας μας . Αυτό των εφήβων με τους Δημήτρη Στασινό-Γιώργο Μακρυγιάννη που αν και στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας ήταν στη 4η θέση κατάφεραν να κάνουν στο φινάλε την υπέρβαση και να πάρουν τη 3η θέση με 6.43.34 καθώς και αυτό των νεανίδων με τις Ευαγγελία Φράγκου-Στυλιανή Νάτσιουλα που μετά τα πρώτα 500μ. ανέβηκαν στη 3η θέση και την κράτησαν ως το τερματισμό όπου το χρονόμετρο έγραψε 7.36.72 ελάχιστα πίσω από τη 2η Ελβετία που τερμάτισε σε 7.35.34.

Στο τελικό της δικώπου άνευ των εφήβων οι Σταύρος Συμεωνίδης-Λεωνίδας Τζουμεζης πάλεψαν για να πλησιάσουν στο βάθρο για να τερματίσουν τελικά στην 5η θέση με 7.19.88 ενώ το χρυσό πήρε η ρουμάνικη βάρκα με 6.59.01.

Τέλος η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Γεωργίου-Εξάρχου-Φαΐτα-Καρέτσο πήρε τη 1η θέση στον μικρό τελικό τερματίζοντας σε 6.27.29 χρόνος που αν τον έκαναν στο μεγάλο τελικό θα έπαιρναν την 4η θέση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

sports.ert.gr.

Σπυρίδων Αμπελάκης

Next Post

Πρωταθλητής Κόσμου ο Alaphilippe, εγκατέλειψε ο Τζωρτζάκης

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή στην Imola. Με μήκος 258,2 χιλιόμετρα και υψομετρικά 5000 μέτρα, ο αγώνας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μέσα στην πίστα της Imola. Μόλις δόθηκε το ελεύθερο η Σλοβακία έκανε την πρώητ επίθεση που όμως δεν αναπτύχθηκε καν. Σειρά είχε ο Έλληνας […]