Τραβάνε τα μαλλιά τους στο “Σωτηρία”! Ερχονται 15 – 15 τα περιστατικά

Vorianews

Δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον κορωναϊό απηύθυνε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα που περιέγραψε με μελανά χρώματα την επιβάρυνση του συστήματος υγείας και δη των ΜΕΘ.

«Ήλπιζα ότι τώρα θα ήμασταν καλύτερα απ’ ό,τι την άνοιξη, (αλλά) δεν είμαστε» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους η κυρία Γκάγκα.

Η ίδια περιγράφει μία πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά κορωνοϊου: «Σήμερα έχουμε ανοίξει πέντε κλινικές και δύο μονάδες, οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς ως γιατροί έχουμε άγχος για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα κρούσματα, να τους νοσηλεύσουμε καλά και να προλάβουμε θανάτους» είπε.

«Θα περίμενα ότι, έπειτα από αυτούς τους μήνες που έχουμε τα μέτρα, που έχουμε μάθει, που βλέπουμε τα πράγματα, θα ήμασταν ως πολίτες πιο έτοιμοι, να είμαστε προσεκτικοί και να σταματήσουμε την πανδημία. Αν έχουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα και οι ασθενείς μένουν δύο και τρεις εβδομάδες, δεν υπάρχει περίπτωση, και διπλάσια νοσοκομεία να είχαμε, να τα βγάλουμε πέρα» εξηγεί.

Και συνεχίζει:  «Ήλπιζα ότι τώρα θα ήμασταν καλύτερα απ’ ό,τι την άνοιξη, δεν είμαστε. Ο ρυθμός εισόδου στο νοσοκομείο, πραγματικά μας φοβίζει. Έρχονται 15-15 τα περιστατικά, που για εμάς είναι τρομακτικό. Ο αριθμός μας φοβίζει πολύ. Με το που ανοίγει η μονάδα, γεμίζει. Ο ρυθμός μας φοβίζει πολύ και είναι στο χέρι μας να το σταματήσουμε».

«Δεν έχουμε εμβόλιο, δεν έχουμε κατάλληλα φάρμακα. Τα μέτρα δημόσιας υγείας είναι αυτά που μπορούν να σταματήσουν την πανδημία και για την υγεία, και για την οικονομία. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και μας τρομάζει» καταλήγει.

Scarface

Next Post

Προσπάθησε να μη γελάσεις: Πόσο γκαντέμηδες είναι οι άνθρωποι [ΒΙΝΤΕΟ]

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση που απλώς τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Κάνεις ένα βήμα, σου σκίζεται το παπούτσι. Μετά προσέχεις λίγο παραπάνω για να μην το σκίσεις και πατάς ακαθαρσίες με το άλλο. Γυρνάς να δεις τι γίνεται και περνάει ένα αμάξι και σε κάνει μούσκεμα γιατί πέρασε με […]