Τραμπ κατά κλιματικής αλλαγής — «Στο τέλος ο καιρός θα δροσίσει» (video)

Vorianews
Τραμπ κατά κλιματικής αλλαγής — «Στο τέλος ο καιρός θα δροσίσει» (video)

Με τον συνήθη ασυνήθιστο και κάπως προκλητικό τρόπο σχολίασε ο Πρόεδρος Τραμπ τις πυρκαγιές που καίνε την Δυτική ακτή, υποστηρίζοντας πως «στο τέλος ο καιρός θα γίνει πιο δροσερός».

Ο πρόεδρος Τραμπ συνηθίζει να κάνει υπερβολικές δηλώσεις που βρίσκουν κάπως απροετοίμαστο ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών. Ο ίδιος δε είχε δείξει πολλές φορές πως δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή. Με τη φράση αυτή προσπάθησε να διασκεδάσει για άλλη μια φορά τις ανησυχίες για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου με τον Γουέιντ Κράουφουτ, έναν τοπικό αξιωματούχο της υπηρεσίας προστασίας φυσικών πόρων, στο Σακραμέντο, δεν δίστασε να καθυσηχάσει: «Στο τέλος θ’ αρχίσει να δροσίζει. Περιμένετε και θα δείτε». Ο αξιωματούχος, του απάντησε: «θα ευχόμουν η επιστήμη να συμφωνούσε μαζί σας», αρκετά προκλητικός ο Τραμπ συνέχισε, γελώντας: «Δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει».

Αργότερα ο αξιωματούχος από την Καλιφόρνια τουίταρε: «Στην πραγματικότητα δεν θα δροσίσει, κύριε πρόεδρε, #η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική», συνοδεύοντάς το μήνυμα, με ένα γράφημα που εικονίζει την αύξηση της θερμοκρασίας στην Καλιφόρνια.

«Οι αποδείξεις που έχουν παρατηρηθεί μιλούν από μόνες τους: η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και επιδεινώνει», σχολίασε ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη Δυτική ακτή των ΗΠΑ, οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 35 ανθρώπων από τις αρχές του καλοκαιριού, από τους οποίους οι 27 σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Μπάιντεν: Εμπρηστής του κλίματος ο Τραμπ

Από την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν τόνισε πως ο Τράμπ είναι «εμπρηστής του κλίματος, αφού αρνείται τα επιστημονικά δεδομένα». Ο  Μπαίντεν υποστηρίζει πως η κλιματική αλλαγή ευθύνεται εν μέρει για τις πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ. Σε ομιλία του στο Ντέλαγουερ ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν επανεκλεγεί ο Τραμπ. «Αν δοθούν σε έναν πυρομανή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν η Αμερική καίγεται ακόμη περισσότερο;»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Σπυριδούλα Κακλατζή

Next Post

Νίβει τα χέρια ο “φιλάνθρωπος” Μπίλης που έχει μυριστεί φράγκα

Έκθεση του Bill & Melinda Gates Foundation προειδοποιεί ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας του νέου κορονοϊού σταμάτησε και αντέστρεψε την παγκόσμια πρόοδο στην υγεία, προκαλώντας οπισθοδρόμηση 25 ετών και εκθέτοντας εκατομμύρια ανθρώπους στον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών και της φτώχειας. Το ποσοστό ακραίας φτώχειας αυξήθηκε κατά 7% και η κάλυψη με τακτικά εμβόλια -ένας καλός […]