Υπηρεσία εύρεσης συντρόφων και από το Facebook – Έρχεται και στην Ελλάδα

Vorianews
Υπηρεσία εύρεσης συντρόφων και από το Facebook – Έρχεται και στην Ελλάδα

Την υπηρεσία «ραντεβού» θέλει να προωθήσει σε 32 ευρωπαϊκές χώρες το Facebook, φέρνοντας το Facebook Dating και στην Ελλάδα. H εφαρμογή που ήδη τρέχει σε 20 χώρες του κόσμου, καθυστέρησε να ενεργοποιηθεί σε εμάς λόγω πανδημίας αλλά η εταιρία δεν… έκανε πίσω.

«Γεννημένη» στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2019, η νέα υπηρεσία του Facebook δίνει την ικανότητα στους χρήστες του να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό ειδικό προφίλ, το οποίο όποτε και αν θελήσει ο χρήστης μπορεί να το διαγράψει, χωρίς να επιβαρύνει αυτό τον κύριο λογαριασμό του στην πλατφόρμα, ώστε να βρουν ένα ταίρι στη ζωή τους.

Το Facebook Dating συμπληρώνει αυτομάτως το μικρό όνομα, κρατώντας κρυφό το επώνυμο, καθώς και την ηλικία του χρήστη, παίρνοντας τις πληροφορίες αυτές από το βασικό του προφίλ του Facebook χωρίς να δίνεται στο χρήστη δυνατότητα τροποποίησης. Εκτός από αυτά τα στοιχεία, οτιδήποτε άλλο που θα εμφανίζεται στο προφίλ θα είναι επιλεγμένο από τον ίδιο.

«Ξεκινάμε το Facebook Dating στην Ευρώπη για να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να βρουν ουσιαστικές σχέσεις μέσα από στοιχεία που έχουν κοινά, όπως ενδιαφέροντα, γεγονότα και ομάδες» δήλωσε η υπεύθυνη της νέας υπηρεσίας του Facebook, Κέιτ Όρσεθ.

Σύμφωνα με την Όρσεθ, από την στιγμή που η υπηρεσία άρχισε να λειτουργεί έχουν γίνει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο «ταιριάσματα» μεταξύ χρηστών. Επίσης, μία ακόμα λειτουργία του Facebook Dating είναι το λεγόμενο Secret Crush, που δίνει την ευκαιρία στον χρήστη να επιλέξει έως εννέα φίλους ή άτομα που τον ακολουθούν από το Facebook ή την πλατφόρμα του Instagram, οι οποίοι τον ενδιαφέρουν για σχέση. Αν κάποιος χρήστης από αυτούς τους εννιά έχει κάνει την αντίστοιχη επιλογή, τότε η εφαρμογή το θεωρεί ως «ταίριασμα».

Επιπλέον, το εικονικό ραντεβού μέσω βιντεοσυνομιλίας είναι επίσης κάτι που προσφέρει η εφαρμογή. Ο ενδιαφερόμενος στέλνει πρόσκληση μέσω του Facebook Dating σε κάποιον ή κάποια και, αν η απάντηση στο αίτημα είναι θετική, τότε οι δύο τους μπορούν να συνομιλήσουν μέσω οθόνης και… ποιος ξέρει, ίσως και εκτός οθόνης στο μέλλον αν είναι όντως καλό «ταίρι» ο ένας για τον άλλον.

www.ert.gr

Κατερίνα Μουτάφη

Next Post

ΗΠΑ: Ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο τελευταίο προεδρικό debate;

Οι περισσότεροι θεατές σύμφωνα με τις στιγμιαίες δημοσκοπήσεις (instant polls) που διεξήγαγαν το CNN, το Data for Progress και το YouGov θεωρούν ότι νικητής της τελευταίας τηλεμαχίας μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων ήταν με διαφορά ο Τζο Μπάιντεν. Όχι όμως και οι θεατές του συντηρητικού αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου FoxNews, που ανέδειξαν […]