28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνει ο εορτασμός της επετείου στα σχολεία, χωρίς παρελάσεις

Vorianews
28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνει ο εορτασμός της επετείου στα σχολεία, χωρίς παρελάσεις

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί φέτος στα δημοτικά σχολεία χωρίς να γίνουν μαθητικές παρελάσεις, αλλά με εκδηλώσεις ανά τμήμα και με την παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους από τους διευθυντές.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, εφόσον ματαιώνονται φέτος οι μαθητικές παρελάσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προετοιμασίες επιλογής μαθητών/τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης.

Η εκπροσώπηση των σχολείων -με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (κατάθεση στεφάνων, δοξολογία)- θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Η εγκύκλιος του υπουργείου ορίζει ότι θα πραγματοποιείται κανονικά η διαδικασία της επιλογής των σημαιοφόρων, των παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν βάσει νόμου.

Όπως είναι γνωστό, σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους), με βάση τον μέσο όρο της βαθμολογίας τους κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Δέκα παραστάτες (πέντε μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους) ορίζονται επίσης με τον ίδιο τρόπο.

Η κατάθεση στεφάνου ανατίθεται σε δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους) οι οποίοι δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου θα παραδώσει τη σημαία στον σημαιοφόρο, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, πάντα με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εορταστικές εκδηλώσεις εντός των τμημάτων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.

Όσον αφορά τους μαθητές του ολοήμερου προγράμματος, αυτοί θα συμμετέχουν στις σχολικές εκδηλώσεις και θα αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα γίνουν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου.


Πηγές: υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Αττική Οδός: Κλειστή το Σαββατοκύριακο η έξοδος της περιφερειακής Υμηττού προς Αγ. Παρασκευή

Κλειστή λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης αρμών οδοστρώματος θα παραμείνει η έξοδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς Αγία Παρασκευή (έξοδος Υ4), στην κατεύθυνση προς Κατεχάκη, από τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής 23/10/2020 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 25/10/2020. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η πρόσβαση των οχημάτων […]