TON TAΪΣΑΜΕ, ΝΤΕΡΛΙΚΩΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ Ο Χ@ΣΙΣΕΜΠΟΡΑΣ! “Ο Ερντογάν αγαπάει τους Έλληνες” – Βράζει η χώρα με τους “συμμάχους” του Κούλη

Vorianews

Ο Εντι Ράμα αφού χώνεψε τους αστακούς που του κέρασε ο Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν έρθει στην Αθήνα, λέγοντας ότι δεν συζήτησε μαζί του το θέμα της ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Μας ενημέρωσε, παράλληλα, ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν έχει εχθρικές διαθέσεις κατά της χώρας μας. Απίστευτα πράγματα από τον αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής “Κολομβίας” μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Έχει και συνέχεια όμως:

Συμφωνία για την ΑΟΖ

Μία νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών είναι απαραίτητη, διαμήνυσε από την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα μη εξηγώντας γιατί ξαφνικά διακόπηκαν οι συνομιλίες μόλιες αυτές δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ.

Μιλώντας στο euronews για την απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια, ο αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι δικαίωμα της Ελλάδας και βασίζεται στη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που ξεκάθαρα αναφέρει ότι κάθε χώρα μπορεί να επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της, όπου είναι αυτό εφικτό».

Αφού ανέφερε ότι «είναι απολύτως νόμιμο για την ελληνική πλευρά να το πει αυτό», διευκρίνισε πως «προφανώς με την Αλβανία δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για αυτό χρειαζόμαστε τη συμφωνία (για την ΑΟΖ)».

Ο Εντι Ράμα επανέλαβε την πρότασή του η νέα συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας να προκύψει είτε με τη μεσολάβηση τρίτων χωρών είτε με παραπομπή στη Χάγη.

«Είναι μία παλαιότερη ιδέα και είναι μία επιλογή που πάντα πίστευα ότι είναι η καλύτερη για να αποφύγουμε τις παγίδες των εσωτερικών πολιτικών και του ψευτοπατριωτισμού, που το μόνο που κάνουν είναι να μας χωρίζουν και να προκαλούν παρεξηγήσεις μεταξύ των λαών μας» σημείωσε.

Η τρίτη χώρα και το Διεθνές Δικαστήριο

«Πρέπει να το συζητήσουμε αυτό. Νιώθω άνετα με τους έλληνες φίλους μας γιατί βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη θέληση και πραγματική επιθυμία να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς δύο χώρες που είναι τόσο στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους μπορούν να ανέλθουν σε ένα επίπεδο εξαιρετικής σχέσης μεταξύ των λαών» πρόσθεσε.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χώρες χρησιμοποιούν μία φιλική και με αμοιβαία συμφέροντα χώρα για να βοηθήσει, να διευκολύνει τον διάλογο» εξήγησε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας ότι «παράλληλα, όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Διεθνές Δικαστήριο. Αυτές είναι επιλογές που μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, με αντικειμενικότητα, και με τρόπο που κανένας “πατριώτης” δεν θα μπορεί να πυροδοτήσει εντάσεις και αποδόμηση».

Ο αλβανός πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν πριν έρθει στην Αθήνα και από το βήμα του Economist διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν είχε καμία ανάμειξη στην απόφαση της Αλβανίας να απορρίψει, τελικά, την πρώτη συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας για ΑΟΖ, που υπεγράφη πριν περίπου μία δεκαετία.

Τα αισθήματα του Ερντογάν…

Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν έχει συζητήσει ποτέ το συγκεκριμένο θέμα με τον τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο «είναι καλός φίλος», όπως είπε, προσθέτοντας ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν έχει εχθρικές διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα:

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι (με τον Τ. Ερντογάν). Είμαι πολύ περήφανος που είμαι φίλος του, όπως είμαι περήφανος που είμαι φίλος και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Στη ζωή δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Δική μου ισχυρή πεποίθηση είναι ότι ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει ανθελληνικά αισθήματα» τόνισε.

«Φυσικά υπάρχουν θέματα. Η εμπειρία δείχνει ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπάρχει τρόπος να λυθούν τα προβλήματα με διάλογο και αμοιβαία κατανόηση, χωρίς να χρειάζεται άλλοι να παρεμβαίνουν ή να μεσολαβούν. Το θέμα δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Αφορά στην Ευρώπη, στον καθοριστικό ρόλο της Τουρκίας για την ασφάλεια της Ευρώπης και στη θέση θεματοφύλακα που έχει η Ελλάδα στα σύνορα με την Τουρκία και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Scarface

Next Post

Κορωνοϊός: Λουκέτο σε αυτοκινητοβιομηχανία στη Νότια Κορέα λόγω συρροής κρουσμάτων -Εννέα κρούσματα στην Κίνα

Η αυτοκινητοβιομηχανία Kia Motors ανέστειλε χθες την παραγωγή οχημάτων σε όλες τις βιομηχανικές μονάδες της που βρίσκονται κοντά στη Σεούλ λόγω οκτώ κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους. Στη βιομηχανική μονάδα που εντοπίστηκαν τα περιστατικά, παράγονται τα οχήματα Carnival SUV, αλλά και το μικρό αυτοκίνητο Rio, μεταξύ άλλων μοντέλων. Η Kia Motors […]

EMAIL

vorianews@gmail.com
error: Content is protected !!